HTML

Pásztor Albert és a miskolci rablások

2009.02.08. 13:04 Jake_Blues

Lezajlott ez a hercehurca a miskolci kapitány nyilatkozata körül. Azt hiszem, hogy pontosan a történtek oka-gyökere nem világos. Mert miért is szólalt meg Pásztor Albert? Azért, mert tűrhetetlenül elszaporodtak az erőszakos vagyonelleni bűncselekmények Miskolcon. Vajon mi lehet ennek a hátterében?
A '80-as évek végén sorra jelentek meg a tanulmányok az Egyesült Államok növekvő bűnügyi statisztikáiról, a jóslatok mindent elborító erőszakról szóltak és nem is kérdőjelezte meg senki ezeket az előrejelzéseket. És mi történt? Az elmúlt tíz évben folyamatosan javulnak a statisztikák. Az ok pedig egyszerű: a legtöbb államban legalizálták, illetve egyszerűbbé tették az abortuszt. Ez azzal járt, hogy csökkent a potenciális elkövetőknek a száma, mert meg sem születtek. Az eleve hátrányos helyzetű - sokszor drogos anyukával-apukával rendelkező - gyerekek ugyanis megfelelő társadalmi támogatottság híján könnyebben válhatnak elkövetővé. Ezzel szemben mi történt-történik Magyarországon? A hátrányos helyzetű, szegénységben élő, iskolázatlan réteg számára szinte az egyetlen jövedelem forrás a szociális segély és a családi pótlék. Minél több gyerek, annál több pénz. Megélhetési szükségszerűséggé vált a folyamatos szülés és ezáltal a szegénység, a hátrányos helyzet folyamatos, bővített újratermelése is! Azokban a régiókban, ahol koncentráltan van jelen ez a folyamat - lásd Miskolc - a jövőben hatványozottan számolhatunk a hasonló bűncselekmények számának növekedésével pusztán azért, mert több veszélyeztetett, kallódó, bandákba verődő gyerek nő fel. Az is tény sajnos, hogy az érintett rétegben az egész népességhez viszonyított arányuknál lényegesen nagyobb százalékban képviseltetik magukat a romák és ezért látszik az alapvetően nem "cigány kérdés" annak, mint ahogy az USA-ban sem a "néger és latin bűnözés" visszaszorulásáról van szó. A probléma gyökere tehát az alapjaiban elhibázott és sürgős korrekcióra szoruló szociális rendszer! Ez a szociális rendszer az, amely így öngerjesztő módon exponenciálisan növeli az erőszakos vagyonelleni bűncselekmények számát, terheli saját magát, az egészségügyi- és nyugdíjrendszert és ebbe fog belerokkanni az egész magyar gazdaság, ha még nem rokkant bele. A többi csak elegáns szócséplés.

Szólj hozzá!

Címkék: bűnözés roma szociális albert pásztor

A bejegyzés trackback címe:

https://hogwash.blog.hu/api/trackback/id/tr63929950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása